54e dag Bijbelse taferelen
Door: Klaas
Blijf op de hoogte en volg klaas
16 April 2007 | Jordanië, Amman
Markus en Belinda blijven een dag langer.(Voor alle duidelijkheid:Markus en Belinda kende ik alleen maar van hun website) We spraken nog even over de mogelijkheid om over een maandje op Lake Nasser in Egypte zelf een boot te huren, er kunnen weliswaar 8 auto’s op ,maar bij 5 spelen we al quite en omdat Mar en Bel daar een afspraak hebben met een ander NL-stel zoeken we dus nog minimaal 2 auto’s. Daarnaast overwegen we om met 3 auto’s een alternatieve route door Soedan te rijden zodat we dan de bandietenroute in Kenya kunnen vermijden.
Vervolgens rijden we door de groene Jordaanvallei en we zien regelmatig de Jordaan , op 25 km afstand passeren we Nazareth en op 5 km Jericho. Sodom laten we maar links liggen. Bijzonder allemaal en bovendien zitten we onder NAP.
Veelvuldig moeten we stoppen bij de checkpoints, soms blijft het bij een praatje ,een andere keer moeten we de paspoorten tonen en een paar keer moet de kar helemaal open.
We komen bij de Dode Zee, waar we snel een mooi plekje vinden en overnachten. We eten in een groot hotel nabij onze plek en verwonderen ons over de luxe hier. ’s-Avonds zien we aan de overkant van de Dode Zee de verlichting van Jeruzalem de lucht boven de bergen kleuren.
Zondagochtend gaan we ,voor de drukte uit, de zoute Dode Zee in. Rare ervaring om te blijven drijven, het maakt zwemmen vrijwel onmogelijk omdat het niet lukt armen en benen gelijktijdig onder water te krijgen.
We willen een warme bron bezoeken en na een lange en steile zijweg , steeds in de eerste versnelling gereden, komen we er aan , maar de toegang is afgesloten omdat er gisteren 2 Russen zijn omgekomen door vallend gesteente.
Dan maar naar het uitzichtpunt wat we zojuist passeerden, daar drinken we wat en er komen 60 dames lunchen. Het zijn de echtgenoten van de Rotaryleden in Amman de hoofdstad van Jordanie. 2 van de dames zijn erg vlot en laten het eten telkens voor wat het is om naar de dansvloer (gewoon buiten op het terras) te komen. En natuurlijk...........wij moeten meedoen, applaus van 58 dames voor ons viertjes.
We rijden weer terug naar de Dode Zee die 400 mtr beneden zeeniveau ligt. De temp daar is ca 30 gr en eindelijk is het hier eens warmer dan in NL . De Jordaan mondt uit in de Dode Zee en deze zee staat niet in verbinding met de Middelandse Zee. De waterhoeveelheid in de Dode Zee blijft op peil door verdamping en door onttrekking voor de irrigatie. De laatste jaren daalt het peil zelfs sterk.
Facts
Totaal gereden + 215 = 10075 km
Totaal getankt 1594 ltr
16 April 2007 - 17:50
Vanel :
Lieverds
Wat fijn dat het allemaal nog steeds zo goed gaat, maar ik krijg wel de indruk dat het toch steeds wat spannender wordt.
Hoezo de bandendieten route in Kenya??
Ik heb alleen nog maar een petje gekocht, kan dus beter een helm zijn .
Lekker verder genieten ,en wees voorzichtig, kus van Vanel -
16 April 2007 - 19:43
Willy Van Denberg:
wat een geweldig mooie dingen maken jullie mee; leuk die dames van de rotary, voelden zich natuurlijk heel belangrijk omdat jullie zo'n mooie reis aan het maken zijn.heel spannend allemaal en de veilige route in Kenia wordt volgens mij wel gevonden anders laat ik Else niet gaan.Lieve groet van Wil van den Berg. -
16 April 2007 - 20:45
Floor:
Leuke vent Leny.Maar heeft ie een handgranaat in zijn hand?
Friends forever?
Mooie plaatjes en teksten Klaasje.
Het goede jullie tweeen.
20 April 2007 - 08:48
Jos Brouwer:
Hoi Klaas,
Hoorde net over je reis en vond je site: het is er dus toch van gekomen!
Welke 'bandietenroute in Kenya' doel je op? Soedan is ook niet alles. Mogelijk kan ik voor beide landen nog wat navragen bij vrienden die er nog zitten.
Groeten, Jos