43e dag Chaos
Door: Klaas
Blijf op de hoogte en volg klaas
05 April 2007 | Syrië, Damascus
De camping ligt ca 20 km buiten Alleppo en als de campingbaas vraagt of ik achter hem wil aanrijden naar het centrum lijkt me dat niet nodig ,maar als ie vertelt dat ie daar een hotel met een parkeergelegenheid heeft (de man heeft zelfs op de vakantiebeurs in Utrecht gestaan) ,wordt dat een ander verhaal. Bovendien zouden we dan ook nog even thee kunnen drinken natuurlijk. Maar het loopt anders want in Alleppo raak ik hem kwijt omdat het verkeer is ontwricht. Er zijn veel wegen afgesloten die naar het centrum leiden. Als ik aan iemand vraag wat er aan de hand is blijkt dat de president Al Assad van Syrie in Aleppo is omdat morgen het nieuwe stadion wordt geopend. 75000 toeschouwers gaan er in. FC Alleppo gaat morgen tegen Fenerbahce uit Istanboel spelen en zelfs president Erdogan van Turkije zal er zijn.
In de verte gaan 3 Mercedessen en een BMW over de straat en daarna normaliseert het verkeer zich weer snel. Alhoewel…..de gescheiden rijbanen blijven in beide richtingen bereden. Even later stopt er iemand voor me ,het blijkt degene die ik net vroeg wat er gaande was, die me aanbiedt me naar het centrum te brengen.
Uiteindelijk kom ik bij de citadel. Die stond hoog op mijn verlanglijst en hij is echt prachtig. Ik had niet verwacht dat ie zo midden in de stad zou liggen.
Hier weer veel jongelui die allemaal wel even Engels willen spreken en soms is dat (wederzijds) heel informatief .En wanneer je zegt dat Amerika veel fouten maakt dan maak je heel snel vrienden hier.De souk heb ik ook meegepakt maar eigenlijk had ik daar onvoldoenede tijd voor over ,dus die doe ik samen met Leny later in Damascus nog maar eens over.Wel verrassend dat sommige 'winkels' in de souk maar 2,0 x 1,5 mtr 'groot' zijn.
De volgende dag heb ik grote moeite om de wasserette terug te vinden waar ik de was had afgeleverd. Dat hoewel ik de coördinaten van een nabijgelegen kruispunt had genoteerd. Ik had begrepen dat de was om 0800 uur klaar zou zijn, maar de zaak is om 1000 uur nog steeds gesloten. De gesloten rolluiken veroorzaakten dat ik de zaak niet terugvond. Alles ziet er hetzelfde uit en natuurlijk geen uithangborden en als ze er al zijn,zijn ze onleesbaar.Dan eerst maar weer de stad in. Ik wil nog naar het station waar treinen naar Bagdad zouden vertrekken en naar het cultureel centrum. Maar Bagdad is geschrapt en het enige internationale treinverkeer is met Istanboel (alleen op dinsdag) en Teheran(op woensdag)
Het zoeken naar een internetcafé waar echt verbinding te krijgen is kost zoveel tijd dat het cultureel centrum er bij inschiet. En omdat ik vrees dat de drukte door de opening van het stadion weer de nodige problemen zal geven, ga ik maar richting wasserette. De was is nog nat, hij bleek 2000 uur bedoeld te hebben. De communicatie was met een Arabisch woordenboek verlopen want de man sprak geen woord Engels en zie daar het gevolg.
De voetbalmatch is natuurlijk met een gelijkspel geëindigd , 2-2
Facts:
Totaal gereden + 520 = 8350 km
Totaal getankt + 110 = 1233 ltr
Verrassingsdoos
dag 41 Sandra,Wim,Iris,Merel en Sterre
( dank je wel)
dag 42 Ingrid en Pascal (dank je wel)
dag 43 Monique, Jesse en Daan (goed
gedaan Daan)
05 April 2007 - 08:41
Floor:
Leny erbij? Heb je wel tijd om verslag te schrijven?
Geniet samen.
05 April 2007 - 17:02
Jan & Aly:
He kom op he, gewoon door gaan met schrijven ondanks dat Leentje er is, daar trappen we niet in met z"n allen. -
06 April 2007 - 16:33
Veldwijk:
De groeten van Dick Beekhuizen!
En van Caroline en Martine (nichtje) vanaf de receptie op veldwijk!
Geniet ervan! -
06 April 2007 - 20:59
Piet Van Loo:
en ik maar denken dat je altijd alleen heel klein op hele kleine briefjes kon schrijven maar nu ik deze verslagen zie weet ik beter.
er leuk om te lezen en te zien.
doe voorzichtig en een fijne tijd met lenie samen daar.
groetjes piet. -
07 April 2007 - 06:40
Gerhard Solms:
Sedert die Leny Kommisie opgedaag het sien ek nog geen vordering met die tog na Zuid Afrika toe nie
Groete
Gerhard Solms -
07 April 2007 - 10:28
JAN EN IDA:
Hallo klaas en lenie
je bent al erg ver weg en we lezen om de dag je verslag foto"s zijn heel mooi.
samen fijne dagen daar groetjes jan en ida -
08 April 2007 - 09:09
Olof:
He Klaas en Ma,
Alles goed daar? Leuk om even wat te lezen wat je aan het doen bent. Heb me nu aangemeld voor de mail-update, dus ben benieuwd wat er nog allemaal zit aan te komen qua avontuur. Groeten en veel plezier.
Olof en Jeanne -
23 Augustus 2007 - 13:47
Ine De Bock:
Nu ik thuis ben uit Afrika heb ik even meer tijd om je reis te volgen en de bestemmingen aan te klikken die ik zelf ook ken. Ik heb veel door Syrie gereisd -prachtig onontdekt land.
De raderen op de foto zijn echter in Hama (sorry voor de wijsneuzigheid...)