17e dag Dubrovnik
Door: Klaas
Blijf op de hoogte en volg klaas
12 Maart 2007 | Kroatië, Dubrovnik
Dubrovnik,daar had ik vroeger wel eens mooie plaatjes van gezien en het lag in Joegoslavie. Laat het nu plots in Kroatie liggen en laat ik daar dag 16 aankomen.
Het moest een rijdag worden want het regende onophoudelijk maar ondanks de zware bewolking en het beperkte uitzicht werd ook vandaag weer duidelijk dat Kroatie echt een pracht land is.
Al meer dan 100 km (!!)van te voren staan er campings in Dubrovnik op de borden aangegeven maar ,net als in Italie, zijn ze allemaal nog dicht. Een mevrouw die me voor haar camping ziet keren komt snel naar buiten om te zeggen dat ik toch kan komen,over een uurtje heeft ze dan wel een wc en douche schoon.
Dag 17 ben ik op deze camping gebleven, want voor de wekker afliep kwam de zon al binnen.
En dat terwijl men voorspeld had dat ook deze dag een en al regen en’ borra’ (harde wind) zou brengen
Relaxed alles weer eens geordend en nu echt ,voor de eerste keer (in mijn leven), mijn was gedaan. Daarna de stad verkend en die is prachtig. De Star Grad (oude stad) is een stad binnen nog volledig in takt zijnde vestingsmuren (zie foto) Centaal ligt Placa en na elk gebouw (zie foto,een gebouw heeft 4 ramen) is er een zijstraat. Aan de oostkant van Placa hebben alle zijstraten enorm veel trappen(zie foto). Het is heel oud maar toch ook erg trendy , de moeite waard dus.
Facts
Totaal gereden: +410 = 3160 km
Totaal getankt : +100 = 567 ltr
Temp max (dag 17) 24 gr
Grens Bosnie na 3086 km
Grens Kroatie na 3076 km
12 Maart 2007 - 13:07
Henk:
je schrijft leuke verhalen klaas. mooi om te lezen.
veel plezier.
henk