33e dag De eerste schade - Reisverslag uit Antalya, Turkije van klaas panhuis - WaarBenJij.nu 33e dag De eerste schade - Reisverslag uit Antalya, Turkije van klaas panhuis - WaarBenJij.nu

33e dag De eerste schade

Door: Klaas

Blijf op de hoogte en volg klaas

28 Maart 2007 | Turkije, Antalya

Inmiddels ben ik de kust afgezakt tot Antalya en heb ik weer genoten van de prachtige kust en heb ik nog meer aardige mensen ontmoet.

Bijv een Duits stel met een huis in Kas ,daar moest ik perse aankomen en overnachten want het zou daar erg mooi zijn. Ik gunde me daarvoor geen tijd want ik wilde voor Damascus nog het binnenland in, maar toen ik ’s middags langs Kas kwam zag het er daar wel super uit.
En dan nog dat leuke restaurantje plots op de goede plek en op de goede tijd ,zomaar aan de weg. Bijna 360 graden panorama over zee. Zoon 1 vangt de vis, moeder bakt ze en zoon 2 serveert dan. Moeder leek bezorgd want ze stond telkens te kijken of zoon 1 al zou aanleggen aan het steiger naast huis. Zoon 2 was uit zijn doen want vandaag trouwde zijn geliefde ,dus wel met een ander. Alle drie weer zo Turks vriendelijk, dat mijn geplande half uur weer uitliep tot 2 uur.
En hoe zouden WIJ reageren als iemand onze scooter omver reed? In mijn enthousiasme (omdat ik net had ontdekt waarom mijn webmail 3 dagen niet werkte ) reed ik een geparkeerde scooter omver. Met de eigenaar afgesproken dat ik de volgende ochtend om 9 uur met hem naar de reparateur zou gaan ,want er was een scherm gebroken. Dat vertrouwde hij zondermeer en toen ik maandagmorgen 50 ipv de gevraagde 45 YTL (Euro 27,50) gaf bedankte hij me zodanig alsof ik hem een grote dienst had bewezen.

Om wat tijd te winnen heb ik een paar keer wat in de avond gereden ,maar dat is inspannend.
Voor het oog lijken de wegen best redelijk. Ze sporen wel erg en dat is bij regen een ramp want dan lopen er complete rivieren over de weg en samen met plassen die ook overal zijn ,geeft dat een situatie waarop je ruitenwissers niet berekend zijn. Bovendien moet je nooit op de rechterrijstrook rijden want dat is een lappendeken van (slecht) herstelwerk. En hoe zit dat dan met de rechterstrook op tweebaanswegen merkt de kritische lezer op; ja precies ,daar is meestal alles slecht. Maar ’s avonds is het nog een ander verhaal. Straatverlichting is er nauwelijks en er rijden veel tractoren maar ook auto’s zonder verlichting. Het gekste was dat op een vierbaansweg een auto op de vluchtstrook in tegengestelde richting reed , dat was nl de kortste weg naar een benzinestation.

Facts:

Totaal gereden + 290 = 6060 km
Totaal getankt 953 ltr

Verrassingsdoos
dag 32 Marijne en Ivo (lief hoor dank je wel)
dag 33 Jasper en Daan (ik geniet van je boek)

• 28 Maart 2007 - 16:29

Jan & Aly:

Hoi ondernemende zwager, wat maak jetoch mooie dingen mee ontmoetingen met leuke mensen dat is het voordeel dat je alleen reist en open staat voor anderen. Fijn dat alles naar wens gaat. Veel plezier en genieten he liefs van ons. Aly

• 28 Maart 2007 - 17:13

Johan Haas:

ha die vakantie ganger alles is hier in nederland ook goed de kleine groeit als kool de nevit is langs geweest en de kachel doet het weer goed zonder kabaal.de groedje van de drie haasjes